Regio


Het Land van Heusden en Altena biedt naast tal van watersportmogelijkheden een grote verscheidenheid aan mogelijke uitstapjes. Ook hebben wij voor u gratis informatiefolders,  fiets en - wandelroutes van de regio. Op deze pagina hebben wij alvast een selectie voor u gemaakt uit het brede recreatieve aanbod.


U vindt in de naaste omgeving:

• Grote attractieparken zoals de Efteling en safaripark Beekse Bergen.

• Een diversiteit aan natuurgebieden met bossen, vennen, wielen, duinen en heidelandschap.

• Bezienswaardige vestingssteden, zoals Heusden en Woudrichem

• Traditioneel Brabants Erfgoed naast hedendaagse en vernieuwde kunst en cultuur.
Copyright © All Rights Reserved

Park Neswaarde


Op een kleine kilometer afstand van de camping is een leuke speeltuin voor de kleinjes aanwezig, deze speeltuin ligt op park Neswaarde en is gratis toegangkelijk.


 Heusden

   

De vestingstad Heusden heeft compleet gerestaureerde vestingwerken en 134 panden op de Monumentenlijst. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water¬burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Na 1968 werd de vestingstad grondig gerestaureerd. Basis voor het herstel van dit culturele erfgoed was de kaart van Blaeu uit 1649. Hiermee behaalde Heusden in 1980 de hoogste Europese restauratieprijs ‘Urbes Nostrae’.In de karakteristieke, oude straatjes en smalle steegjes ontdekt u steeds tal van eeuwenoude, goed bewaarde panden en gevels met fraaie gevelstenen. Boven op de hoge vestingwallen kijkt u aan de ene zijde neer op het schilderachtige stadje terwijl u aan de andere kant uitzicht heeft op de rivier De Bergsche Maas.

De vesting is bekend vanwege de kunst- en antiekzaken en galerieën, waarvan vele landelijke bekendheid hebben. Maar u kunt ook een rondvaart maken op de Maas met de gezellige rondvaartboot Wiljo.
Vestingstad Woudrichem

   

Woudrichem is bekend vanwege haar mooie historische vestingstad, Woudrichem was één der belangrijkste vissersplaatsen, vooral wat betreft de zalmvisserij. Een bezoek aan het visserijmuseum is dan ook een aanrader, het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum is voortgekomen uit het initiatief van een groep enthousiaste inwoners van Woudrichem. Zij begonnen met het inzamelen van historisch materiaal over de riviervisserij. In enkele jaren was zoveel materiaal bijeengebracht dat besloten werd om een museum in te richten. De verzameling geeft een vrijwel volledig overzicht van de Nederlandse riviervisserij.

Woudrichem maakt deel uit van de Vesting3hoek, welke wordt gevormd door Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren en Slot Loevestein, de vestings3hoek vormt het sluitstuk van één van de mooist bewaarde verdedigingslinies van Nederland: de Hollandse Waterlinie.


                                                                                                                        Slot Loevestijn


De Efteling


De Efteling is al meer dan zestig jaar een bijzondere wereld vol wondermooie sprookjes, adembenemende attracties en prachtig natuurschoon, waar je nooit raakt uitgekeken.

Wandel door het Sprookjesbos waar je lacht om het nieuwste sprookje De nieuwe kleren van de keizer. Of bezoek Droomvlucht en zweef door de wonderschone wereld van elfen, trollen en faunen. Stap - als je durft - in de dubbele houten racer achtbaan Joris en de Draak en schreeuw de longen uit je lijf. Ga tot slot genieten van Aquanura; de grootste watershow van Europa! Een spektakel van water, licht en vuur. Gekleurde fonteinen reiken op prachtige Efteling-melodieën tot boven de Pagode.Safaripark Beekse bergen

Bezoek Safaripark Beekse Bergen en ervaar Afrika gevaarlijk dichtbij in het beste dierenpark van 2014 (Zoover Award)! Beleef een safari te voet, met je eigen auto, in een bus of met de boot, allemaal voor 1 prijs.

Laat je verrassen door ruim 1.250 dieren. Beleef Afrika gevaarlijk dichtbij in Hilvarenbeek.Nationaal Park De Loonse & Drunense Duinen


De prachtige Loonse en Drunense Duinen is een gebied van ruim 3.500 hectare groot. De stuifzandduinen in dit gebied zijn 10.000 jaar geleden ontstaan en hebben zich ontwikkeld in een samenspel van natuurlijke processen én menselijk handelen.

In de 18e eeuw is men begonnen met het indammen van het stuifzand door het aanplanten van dennen en helmgras. Een geweldig mooi gebied voor natuurliefhebbers.

Het gebied is aangewezen als 'Natura 2000' gebied. Het landschap is zo gevarieerd, dat u er zowel zand als tot vierentwintig meter hoge duinen, naald- en loofbossen, fraaie weilanden en waterpartijen aantreft. Hoewel fietsers van harte welkom zijn op de mooie verbrede fietspaden, is het park vooral geschikt om te voet te verkennen. In het open stuifzandgebied zijn geen paden: er mag overal gelopen worden. Bij alle toegangen tot het park staan informatieborden. Er zijn ook interactieve informatiezuilen, onder andere bij de toegang in Giersbergen. Regelmatig worden er wandelingen georganiseerd, maar u kunt de veelzijdigheid van het gebied ook op eigen houtje ontdekken. Gemarkeerde wandelroutes leiden u door het Nationaal Park. Er zijn verharde fietspaden aanwezig en voor ATB’ers is er een route aangelegd.


Nationaal park de Biesboch


Midden in de Biesbosch ligt het Nationaal Park De Biesbosch het grootste zoetwatertijdengebied van Europa. Er is veel te beleven. Varen langs wilgenvloedbossen, kanoën door kronkelende kreekjes, wandelen over ruige paadjes, fietsen langs open weides vol watervogels. Ga op zoek naar bevers. Geniet van de bijzondere planten en bloemen. Neem je verrekijker mee om vogels te spotten. Sta eens stil en luister naar het kabbelen van het water. Proef, voel, aanschouw, ruik de bijzondere natuur.
 

Een bezoek aan de Biesbosch begint bij een van de twee bezoekerscentra of het Biesbosch Museum. Vanuit de bezoekerscentra in Dordrecht en Drimmelen wordt een scala aan activiteiten georganiseerd. Wandelexcursies en rondvaarten, ook kunt u een kano of fiets huren.

's-Hertogenbosch

 

’s-Hertogenbosch is de officiële naam  van de stad. In spreektaal wordt meestal Den Bosch gebruikt. Dat betekent 'het bos van de hertog'. In 1185 verleende deze hertog stadsrechten en de bijbehorende handelsprivileges. Om vreemde legers en plunderaars buiten te houden, werden rond veel steden muren gebouwd. Later verschenen er ook aarden wallen en bastions. In ’s-Hertogenbosch zijn daar nog grote delen van terug te vinden.  De oudste plek in het hart van ’s-Hertogenbosch is de driehoekige markt. Rondom dit plein bevond zich de vroegste ommuring.  's-Hertogenbosch kent een rijke historie.s-Hertogenbosch telt meerdere musea, waar u  uw ogen in een van de historische of moderne musea die kost kunt geven. En ontdek een wereld vol expressie. Wat dacht u van het Jeronimus Bosch Art Center, het Nationaal Carnavalsmuseum “Oeteldonks Gemintemuzejum” of het Noordbrabants museum?


.
Kamp Vught
Het museum bevat een binnen- en buitengedeelte. In het herinneringscentrum c.q. museum zijn de vaste en tijdelijke exposities, de gedenkruimte en de reactiewand te zien. Buiten ziet u aan de hand van de natuurstenen maquette hoe groot het kamp is geweest en hoeveel gebouwen er stonden. Om de honderd meter stond er een wachttoren, waarvan u reconstructies ziet. De nagebouwde barak naast de authentieke kamgracht met omheining laat zien hoe de gevangenen werden gehuisvest. De reconstructie is de helft van de oorspronkelijke grootte. Op het kindergedenkteken staan de namen en de leeftijden van de 1.269 joodse kinderen die in juni 1943 zijn weggevoerd met de ‘kindertransporten’. In het crematorium werden de lichamen verbrand van de gevangenen die in het kamp omkwamen of werden gefusilleerd. Hun lichaamsresten liggen in asputten naast dit gebouw.